СОНУВАМ! Oдењето на спиење бебињата го доживуваат како разделба, загуба. Тие би сакале да останат со нивните мајки и татковци, да се чувствуваат заштитени. Се плашат дека додека тие спијат, сите работи што им се познати ќе исчезнат, вклучувајќи ги и нивните родителите. На бебињата, како и на секој друг човек, им е потребен здрав одмор, но често (за жал) им е тешко да заспијат. Затоа заспивањето станува сон и родителите често се растргнати помеѓу две спротивставени цели: