Product was successfully added to your shopping cart.
Лубеница - идеална храна за трудници
Покрај тоа што содржи бројни витамини и минерали кои се потребни за идната мајка и бебе, лубеницата благотворно влијае и на бројни непријатни појави кои ја пратат бременоста, како што се мачнина и појава на отоци.Read More
08.6.2017 11:45:43
10 Работи кои не смеете да и ги кажете на трудница
Во текот на бременоста ќе бидете изненадени од сите непријатности кои се дел од неа како ненадејните проблеми со бешиката, ,,тркачката патека,, под стомакот, гради доволно големи за да ја превземат должноста на Хималаите како најголеми планински врвови…….Read More
10.4.2017 14:34:58
Од искуството на една мајка: Како поубаво да спиете во бременост
Грчеви, честите потреби за во тоалет и ограничените позиции за спиење ја отежнуваат ноќта во текот на третото тромесечие, но со овие совети сигурно полесно ќе спиете. Пред да се роди бебето, на некој му треба помош за да заспие – да, да, на трудната мајка...Read More
09.3.2017 14:50:28
Породување
После долгото исчекување дојде моментот да се сретнете со вашето бебе. Ако сте ја посетувале школата за родители,  или пак на некој друг начин сте информирани за породувањето, тогаш за вас нема да има непознати нешта.
Благовремено подгответе ја торбата која ќе ја носите со себе во породувалиштето. Задолжително спакувајте: прибор за лична хигиена, пластична чаша, мрежести гаќи( се купуваат во аптека), две паковања мрежести влошки, спаваќа, пластични влечки за туширање, крпи.Read More
30.9.2016 11:38:03
Што се препорачува во бременоста
Редовна контрола во советувалиште за трудници Одредување на времетраењето на бременоста и терминот за породување- Бременоста се рачуна од првиот ден на последната менструација, а не од денот на зачнувањето. Причината за тоа е што многу мал процент на жени (10-15% на жени) има совршен циклус, на секои 28 дена, па затоа не може да се одреди точниот ден кога дошло до оплодување.
Read More
30.9.2016 11:35:25
Прегледи во бременоста
Се препорачува првата посета на лекар да ја направите додека сеуште планирате бебе. Иако, повеќето жени на прв преглед одат кога ќе се посомневаат во бременост. Во текот на бременоста потребно е да направите 9 прегледи : два во првото тромесечие, три во второто и четири во третото тромесечие.
Read More
30.9.2016 11:33:53
Како да се остане убава во текот на 9 месеци
Познато е дека идните мајки се одликуваат со посебен шарм, кожата добива посебен сјај, а погледот станува понежен и поинтензивен меѓутоа, нема секогаш да бидете полни со енергија и задоволни со вашата слика во огледало. Нормално е тоа да се случува! Бременоста донесува голема револуција во женското тело.Read More
30.9.2016 11:31:41
Непријатните страни на бременоста

Сте се наслушале на приказни дека жените светат во бременоста.

Постојат многу убави нус појави на бременоста, но постојат и неколку нус појави за кои е малку да се рече дека се непријатни.

 

Инвестирајте во дневни влошки.

Read More
30.9.2016 11:30:02
Режим на исхрана за доилка (3 рецепти)
Со соодветен распоред на одмор и движење, како и со разноврсна исхрана се одржува создавањето и лачењето на млекото. Мајката која дои треба почесто да се одмара во текот на денот. Се што внесува како храна, јаде или пие, преминува во одредена мерка и во млекото.Read More
30.9.2016 11:28:14
Исхрана во бременоста
Основно правило во бременоста: нетреба да се јаде за двајца. Најдобро време да се започне со здравата исхрана е пред зачнување, со што правите добар почеток за себе и за бебето. Уште пред бременоста телесната тежина
Read More
30.9.2016 11:26:16

Items 1 to 10 of 21 total

Facebook Twitter Instagram YouTube
Бесплатна испорака Прво купување Советувалиште Каталози