Кои зачини смеат да ги јадат бебињатаВоспоставено е општо мислење дека детската храна не треба да содржи зачини. Да, тоа се однесува на солта и шеќерот, но зачин од билки може да се додадат во детската исхрана веќе од деветиот месец. Нормално, важно е да ги доадавате постепено, како што правевте и со воведувањето на нови намирници во исхраната и во мали количини....