Product was successfully added to your shopping cart.
Зимување со бебе
Кога зимата е веќе тука,се надевам дека сте добро подготвени и сте ја одбрале вашата посакувана дестинација.Сепак подгответе се добро.особено ако одите со бебето на зимување.Многу се сомневаат,дали децата воопшто треба да одат на планина,одговорот е секако "ДА".Постојат многу причини зашто да се оди на планина:...Read More
11.10.2016 13:13:43
Воспитување на деца
Има ли поодговорна задача од воспитувањето на децата,поголеми,посложени,поубаво? Како да знаеме дали сме ги воспитале добро нашите мали ангелчиња,дали им е потребно доверба,лјубов,првичните сознанија,образуванието,....и дали тоа зависи само од нас или пак тоа е нивната личност,карактер,или нешто друго.Read More
11.10.2016 13:11:26
Почеток во градинка
Есента е пристигната и сите исе радуваат. Учениците заради училиштето, а оние помладите,заради преминот во нова "повозрасна" група, и најмалите во јасли. Но, има и даца кои што прв пат ке се сретнат со тоа и потребна им е подршка. Децата на кои што ова им е прв пат, совет за родителите е да се подготват за плачењето на децата, драматичната ситуација кога ке го оставите детето во гардинка и кога ке го свртете грбот и го цуете нивниот плач и вресок.Read More
11.10.2016 13:09:49
Мал водич за лето
Најверојатно веќе размислува за летување со вашите деца, каде можете да одите, колку време да се остане, што треба да понесете, што е повеќе потребно, море или планина .... Пред да отпатувате, најдобро ќе биде се да испланирате бидејќи одморот за детето де сосема ново искуство и предизвик.Read More
11.10.2016 13:07:13
Вработенa мама
Растргнати помеѓу желбата и можноста, мајките ја заборавaат правата вистина: среќни деца кои што растат со среќна мајка, односно родители. Затоа е важно да се размислува позитивно, како вработен мајка всушност имате многу предности - и за себе и за своето семејство.Read More
11.10.2016 13:03:32
Зближување на таткото и бебето
Иако татковците во почетокот, можеби, не се свесни за тоа, нивните бебиња и тоа како имаат потреба од нив и уживаат во нивната прегратка. Поделете ја грижата за детето со партнерката и целото семејство ќе биде во добивка. За разлика од некогашните генерации татковци што се грижеле за финансиската благосостојба на семејството и не се мешале премногу во „женските работи“,...Read More
11.10.2016 13:01:53
Време за тато и за мама
Децата одгледувани во стабилна средина, во која често се слуша смеа, имаат големи шанси да израснат во психички стабилни и сигурни луѓе. Ако децата се „наградени“ со забавно време со семејството, кај нив ќе се развие чувство на припаѓање на заедницатаRead More
11.10.2016 12:58:32
Успешни мајки

Успешни мајки - доктор Адела Стефанија

Мајчинството е најубавото чувство што може една жена да го доживее, а усогласувањето меѓу кариерата и детето е посебна приказна. Апсолутно не треба да постои никаков страв и дилема во поглед на тоа дека кариерата ќе им оневозможи да бидат добри мајки, ќерки и сопруги. Ако се сака, се се може, со тоа што мораме да ги усогласиме обврските, кариерата и семејството.

Read More
11.10.2016 12:56:55
За сигурно и удобно возење
Сигурно безброј пати досега сте виделе мало дете како седи на возачкото седиште во скутот на таткото наместо во своето седиште. За жал, кај нас е вообичаена појава детето помладо од 3 години да седи во совозачкото седиште или во скутот на возрасните, и покрај тоа што и во постариот закон за собраќај во предниот дел е забрането да се вози дете помладо од 12 год.Read More
11.10.2016 12:54:33
Креми за сончање, костими за капење...... Море, плажа ,.....

Летото е конечно тука ..... долго, топло лето! Дали сте подготвени и сега го чекате првиот сончев ден? Или веќе сте на плажа на море?

Како и да е еве неколку мали совети за тоа како да го поминете летото со децата и да се подготвите за топлите денови.

Read More
11.10.2016 12:51:55

Items 1 to 10 of 21 total

Facebook Twitter Instagram YouTube
Бесплатна испорака Прво купување Советувалиште Каталози