Храна богата со хранливи состојки за бебиња од 9 до 12 месециНајверојатно, вашето бебе на оваа возраст ќе биде многу повеќе умешно во џвакањето на храната, па можете пирето и кашите да ги замените со сецкана храна. Многу бебиња одбиваат да се хранат со лажичка, па затоа јадењето со прсти станува важен дел од нивната исхрана.