Product was successfully added to your shopping cart.

Начин на плаќање

1. Плаќање преку сметка

Својата нарачка можете да ја платите директно на сметката на Енци Менци, со задолжително наведување на соодветниот број кој се генерира при нарачувањето (последните шест бројки од вашата нарачка). Плаќањето можете да го направите со стандардна уплатница во било која пошта или банка, или по пат на интернет ако имате пристап до вашата сметка (web banking).

Напомена: За нарачка поголема од 1800 денари доставата е БЕСПЛАТНА, со исклучок на дрвениот мебел за кој испораката се наплаќа 500 денари по производ. Трошоците за испорака се поголеми за цената на курирската услуга доколку нарачката е помала од 1800 денари, и се плаќаат на курирот од брза пошта при превземање на нарачката. Цените можете да ги видите во приложената табела.

Пример на уплатница за плаќање од трансакциска сметка (ПП30).

Пример на уплатница за плаќање во готово (ПП10).

2. Плаќање при превземање

Кај плаќањето при превземање нарачката ја плаќате на курирот одкако производите ќе ви бидат испорачани на домашна адреса.

Напомена: За нарачка поголема од 1800 денари доставата е БЕСПЛАТНА, со исклучок на дрвениот мебел за кој испораката се наплаќа по 500 денари по производ. Трошоците за испорака се поголеми за цената на курирската услуга доколку нарачката е помала од 1800 денари. Цените можете да ги видите во приложената табела.

Нарачаните производи ви ги праќаме по брза пошта која го гарантира квалитетот и времето на испорака. Испораката е можна на целата територија на Македонија, а нарачаните производи ги добивате најдоцна од три до пет работни дена. Цените на пакувањето и испораката зависат од тежината на пратката и дадени се во следната табела. Максимална тежина на пратката: 50 кг За нарачка над 1800 денари трошковите за испорака се на товар на Енци Менци, со исклучок на дрвениот мебел за кој испораката се наплаќа 500 денари по производ, нарачките помали од 1800 денари се на товар на купецот, а се плаќаат на курирот при превземање на пратката.

3. Плаќање со платежна картичка (дебитна или кредитна)

При плаќањето за вашиот избран производ со платежна картичка, одкако ќе ја потврдите нарачката системот ќе ве префрли на страницата на NestPay каде безбедно ги внесувате податоците од истата, односно вашето Име и презиме, бројот на платежната картичка, датумот до кога важи вашата платежна картичка и CVV кодот кој се наоѓа на задната страна на картичката.

Одкако ќе ги пополните податоците, потврдете ја нарачката и почекајте 10-15 секунди за трансакцијата да биде потврдена.

Системот по процесирањето на трансакцијата автоматски ќе ве врати назад со потврда дали е успешно процесирано плаќањето.

При целиот процес на плаќање вие директно кореспондирате со картичниот процесор и вашите податоци не се видливи за нашите вработени и истите не се зачувуваат на encimenci.com.mk се со цел да ја задржиме вашата доверливост и приватност, и да ве заштитиме. Препорачуваме плаќањето со платежна картичка да го вршите од уред кој е во ваша сопственост и да избегнувате јавни инернет мрежи, интернет кафеа и туѓи уреди при реализацијата на нарачката.

Важни напомени:

За плаќање по пат на сметка, испораката се врши одкако уплатата ќе "легне" на сметката на Енци Менци, испораката е два дена по вашата уплата.

Кај плаќањето при превземање нарачката ја плаќате на курирот одкако производите ќе ви бидат испорачани на домашна адреса.

Вредноста се зголемува за трошковите на испораката (за сметка под 1800 денари), кои можете да ги видите во дадената табела.

Facebook Twitter Instagram YouTube
Бесплатна испорака Прво купување Советувалиште Каталози