Product was successfully added to your shopping cart.

ДЕТСКО СЕДИШТЕ RECARO TIAN ОСВОИ НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН 2021!

Објавено | 19.5.2021

Грандејт (Италија) / Бајројт (Германија), 10.05.2021 година - RECARO Kids беше еден од добитниците на овогодинешната iF DESIGN AWARD, светски позната награда за дизајн. Победничкиот производ, TIAN, победи во дисциплината Производ, во категоријата Бебиња / Деца. Наградата iF DESIGN секоја година ја објавува најстарата независна организација за дизајн во светот, iF International Forum Design GmbH, со седиште во Хановер.

TIAN го импресионираше 98-членото жири, составено од независни експерти од целиот свет, со својата универзална инсталација, долгото време на употреба за деца од 9 месеци до 12 години и со патентираниот систем за безбедност HERO, меѓу другото. Конкуренцијата беше жестока: 9.509 пријави од 52 нации се надеваа дека ќе го освојат печатот на одобрување. Повеќе информации за TIAN може да најдете во делот “Winners” на iF WORLD DESIGN GUIDE и секако на веб-страницата RECARO Kids.

За НАГРАДАТА ЗА ДИЗАЈН

Скоро 70 години, iF DESIGN AWARD е признат како квалитетен репер за исклучителен дизајн. Етикетата iF е позната ширум светот по совршеност на дизајнот, а iF DESIGN AWARD е една од најважните награди за дизајн во светот. За прв пат, тимот на iF ги спроведе седниците на жирито строго дигитално: двостепен процес на жирито со претходно избор на Интернет, проследено со последното жири. Сите наградувани креации ќе бидат објавени во iF WORLD DESIGN ВОДИЧ и во апликацијата за дизајн iF, како и преку светска дигитална наградна кампања.

За Recaro Kids

Recaro Kids се води синергично преку две посветени компании: Recaro Kids GmbH, со седиште во Германија, која се занимава со развој на производи со врвен асортиман и Recaro Kids srl, лоцирана во Италија, одговорна за сите партнерства и логистички и комерцијални процеси. Recaro Kids srl е новата компанија на групацијата Артасана која ја има ексклузивната светска лиценца за развој, производство и дистрибуција на детски седишта и колички од висока класа под брендот Recaro. Recaro Kids е дел од портфолиото на Групацијата Артсана како врвна марка искористувајќи ги синергиите во групата во продажба, производство, синџир на снабдување и развој на производи.

За групацијата Recaro

Групацијата Recaro ја сочинуваат независно управуваните поделби Recaro Aircraft Seating во салата Schwäbisch и Recaro Gaming во Штутгарт, како и Holdar Recaro лоциран во Штутгарт. Консолидираната продажба на Групацијата изнесува повеќе од 600 милиони евра во 2018 година. Во моментов Групацијата вработува повеќе од 2.700 вработени на нејзините локации низ целиот свет. Бизнисот со автомобилски седишта, како и бизнисот со детски седишта и колички се управувани од лиценци.

За групацијата Artsana

Групацијата Artsana е основана во 1946 година од Кавалиер дел Лаворо Пјетро Катели и седиштето е во Грандејт, во провинцијата Комо (Италија). Групацијата има околу 8.500 вработени кои работат во 21 филијала низ целиот свет и во четири европски производствени единици. Групацијата ги продава своите брендови во над 120 земји, со над 400 продажни места на Chicco и многу локални дистрибутери и дилери. Во 2017 година, Групацијата оствари консолидирани приходи од скоро 1.600 милиони евра генерирани во деловните сегменти: Бебе и здравствена заштита. Главните брендови на групацијата вклучуваат: Chicco, Neo Baby, Boppy, Fiocchi di Riso, Fisiolact и Goovi за сегментот Baby Care; Контрола во сегментот на здравствена заштита. Од 2017 година, Artsana поседува и 100% од Групата „Пренатална трговија на мало“, која е активна во секторот производи за бебиња и производи за деца, преку брендовите Prénatal, Toys Center, King Jouet и Bimbo Store. Од јуни 2016 година, групацијата Artsana е во сопственост од 40% на Семејството Катели и 60% на Инвеиндустријал, водечка европска инвестициска фирма со капитал од над 6,8 милијарди евра што произлегува од инвестиции во нејзините фондови.

Facebook Twitter Instagram YouTube
Бесплатна испорака Прво купување Советувалиште Каталози